Yvonne Keeley en Scott Fitzgerald If I Had Words voor Kika

by / maandag, 20 september 2010 / Published in CD Releases, Engelstalig-Pop, Nieuws, Release Clips, TV Clips

Yvonne Keeley en Scott Fitzgerald scoorden in 1977 als duo samen een wereldwijde  nummer 1-hit met de single ‘ If I Had Words’. Er werden destijds meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van de single en speciaal voor stichting Kika ( Kinderen Kankervrij) nam het duo, na 33 jaar, het nummer opnieuw op.

Het koor op de nieuwe versie, dat geproduceerd werd door John Dirne, bestaat dit keer uit een groot aantal bekende Nederlanders onder wie Gordon&Los Angeles,the voices, Patricia Paay, Bonnie St Claire, Jody Bernal, Brigitte Nijman, Thomas Berge, Antje Monteiro, Re-play en Danny Froger.

Allen zijn ook te zien in de door Pixelthis gemaakte videoclip met Joost Buitenweg (bekend van GTST en Sam Sam) als regisseur. Alle artiesten en bedrijven hebben kosteloos aan het project meegewerkt. De volledige opbrengst van de single gaat naar Stichting Kika.

Yvonne : “We werden gevraagd voor het Grand Gala 2010 op 2 oktober in Hotels van Oranje in Noordwijk waarvan de opbrengsten naar Kika gaan als special guests om nog 1 keer onze hit te zingen. Spontaan is toen tijdens het gesprek met White Villa Entertainment het idee ontstaan om het nummer in een fris-jasje te steken en een clip te maken met bekende Nederlanders.”

Scott : “Ik werd gebeld door Yvonne met het idee en de tranen sprongen in mijn ogen en riep meteen : dit moeten we doen. Het is geweldig als wij een bijdrage kunnen leveren om kinderen met kanker te helpen. Ik wil ook iedereen oproepen om diep in je hart te kijken en de single te kopen of te downloaden. Laten we hopen dat er een dag komt dat de Kika-organisatie over de hele wereld kinderen kan helpen.”

De nu 58-jarige Yvonne en 62-jarige Scott merken dat ook de huidige generatie het lied nog steeds kent. Het nummer werd in 1995 gebruikt in de Amerikaanse familiefilm ‘Babe’ en dit jaar werd het nummer weer massaal meegezongen tijdens De Toppers in Concert. “Het was destijds een complete verrassing dat het nummer destijds zo’n grote hit werd, sterker nog we kenden elkaar niet eens dus dat was heel erg vreemd”, roept Yvonne. “Het is geweldig dat het nummer nog zo leeft bij verschillende generaties en het is ook heerlijk om straks, na zoveel jaar, weer samen op het podium te staan, want Yvonne is een geweldige vrouw”, aldus Scott.

Yvonne en Scott hebben enkele jaren geleden elkaar weer gezien voor de opnamen van het tv-programma Single Luck. Maar ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren. “De laatste tijd belde Scott wat vaker omdat zijn vrouw ook getroffen was door kanker. Gelukkig is ze nu weer beter. Deze nieuwe versie voor Kika heeft daarom ook voor Scott nog een extra diepere lading”, vertelt Yvonne. “O ja en mijn dochter Roxy en zijn zoon Ki hebben ook wekelijks contact met elkaar via Twitter.”

De nieuwe versie van ‘If I Had Words’ is vanaf 20 september verkrijgbaar via de bekende downloadpportals via internet en als fysieke single te bestellen via de website van Kika.

Klik op de button en download de singleDownload de track DRM-vrij!

Klik op de button en download de singleDownload de track DRM-vrij!

Klik hier om naar de downloadshop te gaan en meer nummers te downloaden.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP