Stevie Wonder wil boeken toegankelijk maken voor blinden

by / maandag, 20 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Stevie Wonder wil dat blinden en slechtzienden toegang krijgen tot miljarden wetenschaps- en geschiedenisboeken die ze nu niet kunnen lezen. De blinde musicus zei voor de World Intellectual Property Organization (WIPO) van de VN dat ‘miljoenen mensen in het donker hun weg naar het licht willen lezen’.

De 60-jarige zanger stelde voor om een constructie op te zetten waarbij boeken met auteursrecht vertaald kunnen worden voor mensen die niet goed kunnen zien. “Maak het alsjeblieft mogelijk”, grapte Wonder tegen de aanwezige diplomaten. “Anders moet ik een lied schrijven over wat jullie niet gedaan hebben.”

Stevie Wonder werd eind vorig jaar benoemd tot United Nations Messenger of Peace. Zijn missie is het helpen van mensen met een handicap.
© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP