Lady Gaga: Gelijken rechten voor homo’s in het leger

by / maandag, 20 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws, TV Nieuwsbeelden

Homo-icoon Lady Gaga laat weer van zich horen. De popster doet maandag mee aan een protestbijeenkomst tegen het Don’t ask, don’t tell-beleid van het Amerikaanse leger. Dat maakte ze bekend via Twitter.

Lady Gaga, die openlijk heeft toegegeven biseksueel te zijn, heeft een video op internet gezet waarin ze vraagt om gelijke rechten voor homo’s in het leger. “Niemand is meer waard dan een ander”, zegt ze in haar boodschap. “Iedereen heeft het recht gelijk behandeld te worden.”

Medestanders kunnen zelf een videoboodschap opnemen of hun commentaar achterlaten op de site van het Servicemembers Legal Defense Network (SLDN). SLDN komt op voor homorechten en is organisator van de bijeenkomst maandag in Portland. Met het protest wil SLDN druk uitoefenen op twee Republikeinse senatoren van de staat Maine.

Met hun stemmen kan het Don’t ask, don’t tell-beleid wellicht herroepen worden. Volgens dit beleid mogen Amerikaanse militairen niet openlijk uitkomen voor hun homoseksualiteit. Doen ze dat wel, dan kunnen ze worden ontslagen.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Lady Gaga te gaan.

TOP