Avro wint kunst en cultuurprijs Association Internationale des Critiques d’Art (AICA) Oorkonde 2010

by / maandag, 20 september 2010 / Published in Nieuws, Televisie

De Avro is winnaar geworden van de Association Internationale des Critiques d’Art (AICA) Oorkonde 2010. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instelling die veel betekent op het gebied van kunst en cultuur. De omroep werd verkozen boven het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie en het Van Abbemuseum in Eindhoven.

De Avro won de prijs, omdat de omroep een breed publiek aanspreekt. “De Avro heeft een eigen kunstredactie en programmeert voor een brede middengroep van passieve kunstliefhebbers. Maar ‘heavy users’ en extreem geïnteresseerden worden eveneens via documentaireprogramma’s goed bediend”, citeert de omroep het juryrapport.

De omroep is blij met de prijs. “Iedereen staat op de schouders van zijn voorgangers en velen hebben voor de huidige positie van de Avro gevochten. Zij mogen allemaal trots zijn”, reageert programmaleider Kees Tukker. De stichting AICA is onderdeel van Unesco en is in 61 landen actief. De Nederlandse tak reikt elk jaar de Oorkonde uit.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP