Susan Boyle in Guiness book of records

by / zondag, 19 september 2010 / Published in Buitenlands, Nieuws

Susan Boyle is drie keer terug te vinden in de nieuwste editie van het Guinness World Records book. De Schotse zangeres, die bekend werd dankzij haar deelname aan talentenjacht Britain’s Got Talent, verbrak met haar debuutalbum drie records. Dat staat op de website van de Britse omroep BBC.

Het in 2009 verschenen debuutalbum van Boyle, getiteld I Dreamed A Dream, is het snelst verkopende album ooit van een vrouwelijke artiest uit het Verenigd Koninkrijk. Een record dat voorheen in handen was van Dido met No Rent. Boyles album was tevens het bestverkopende album in de eerste week. Dat record stond op naam van de Arctic Monkeys.

Bij het verschijnen van I Dreamed A Dream was de zangeres 48 jaar. Daarmee is zij de oudste artiest ooit die de nummer 1-positie wist te bereiken met een debuutalbum. Boyle pakt de titel af van Jane McDonald, die dat in 1998 op 35-jarige leeftijd presteerde.

“Ik las dat boek altijd toen ik nog een klein meisje was. Ik heb nooit durven dromen dat ik ooit in het boek terecht zou komen”, zegt Boyle. “Dit is echt fantastisch.”

© [CopyRight 2010, Novum]


Klik hier om de cd I Dreamed A Dream
van Susan Boyle te bestellen

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Susan Boyle te gaan.

TOP