Korn nog net zo kwaad als vroeger

by / zondag, 19 september 2010 / Published in Buitenlands, Nieuws, Rock

Korn is nog net zo kwaad en agressief als in de begindagen van de rockband. “Ik word nog steeds geïnspireerd door negatieve dingen, daar speel ik op in”, zegt de 39-jarige leadzanger Jonathan Davis tegen Novum Nieuws.

Zeventien jaar geleden debuteerde de band met het album Ko?n. Het derde album Follow the Leader uit 1998 werd hun grote doorbraak. Vanaf de begindagen stond de band al bekend als een kwade, ‘pissed off’ Amerikaanse hardrockband. Die kwaadheid is gebleven.

“Met vrolijke gedachtes kom ik nergens”, zegt Davis. “Ik ben wat minder losgeslagen dan vroeger, omdat ik kinderen kreeg en van mezelf vond dat ik nuchter moest worden. Maar mijn passie is er nog altijd.”

Davis hoeft niet ver te zoeken om inspiratie op te doen. De erbarmelijke Amerikaanse economie, de uitzichtloze situatie van veel mensen en de huidige overheid zijn maar een paar voorbeelden. “Die klootzak van een Obama heeft ons vanaf het begin al een ‘shit sandwich’ verkocht”, klaagt Davis. “Er gebeuren momenteel rare dingen. Er hangt een heel negatieve sfeer.”

De rocker haalt veel voldoening uit het feit dat veel van zijn, veelal jonge, concertbezoekers zoveel steun uit zijn muziek weten te halen. “Ik help die kinderen, ik red hun levens”, zegt de rocker zonder enige arrogantie. “Ik kan die kinderen positief beïnvloeden. Dat is het belangrijkste dat mij op de been houdt.”

Korn treedt zondagavond op in de Heineken Music Hall.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Korn Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP