Familie Michael Jackson klaagt AEG aan

by / donderdag, 16 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De moeder en de drie kinderen van Michael Jackson hebben woensdag concertpromotor AEG Live aangeklaagd vanwege Michaels dood. Met de aanklacht willen ze ‘de wereld voor eens en altijd de waarheid laten zien over wat er gebeurd is met Michael Jackson.’ Eerder al klaagde vader Joe Jackson de concertpromotor aan.

Volgens moeder Katherine en de kinderen heeft het bedrijf onvoldoende medische zorg aangeboden aan de King of Pop tijdens de voorbereidingen voor zijn This is It-tour, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Michael Jackson overleed in de zomer van 2009, drie weken voor het begin van de concertreeks.

Ook zou Michaels arts Conrad Murray niet zorgvuldig gescreend zijn en niet oprecht bezig zijn geweest met de gezondheid van de popster. “Michael was onder behandeling van een dokter die door AEG was geselecteerd, gecontracteerd en gecontroleerd. Dit alles gebeurde om te verzekeren dat hij alle repetities en shows zou kunnen uitvoeren”, is te lezen in de aanklacht.

De concertpromotor zou verder emotionele schade hebben toegebracht aan zoon Prince, omdat die zijn vader heeft zien lijden en sterven. Een woordvoerder van AEG zei de aanklacht nog niet gezien te hebben en had nog geen commentaar. Een hoorzitting is gepland voor 18 oktober.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om het album This is it DeLuxe Edition van Michael Jackson te kopen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle Michael Jackson berichten te gaan.

TOP