Rob Zorn openhartig over carrière en commotie urngraf André Hazes

by / woensdag, 15 september 2010 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Rob Zorn - Foto: Ben Kruijt

Een bewogen jaar voor Rob Zorn, hij tekende een contract bij een nieuw platenlabel, scoorde diverse hits en natuurlijk was er de “affaire” rondom het urngraf van André Hazes. Tijd om de zanger wat vragen te stellen. Rob Zorn is openhartig.

Wanneer ben je begonnen met zingen?


Officieel zing ik vanaf 1986, toen kwam mijn eerste single uit, dus zit ik in 2011, 25 jaar in het vak.


Het is bekend dat André Hazes je grote voorbeeld is, wat spreekt je zo aan aan hem?


Zijn teksten en muziek die trekken mij enorm aan, de gewone man die hij was, de man met heel veel humor, want dat had André als geen ander, ja ik denk gewoon het mens André op zich, hij was zo groot en toch voelde hij zich niet boven de mensen staan, dat is top.


Je bent een aantal maanden geleden opzoek gegaan naar het urngraf van André Hazes, dit heb je gevonden en in de plaats in de publiciteit gebracht. Je hebt hier nogal wat kritiek op gekregen van fans en van Rachel Hazes. Ze wil nu zelfs het urngraf laten verwijderen.


Ja ik ben daar zeker naar gaan zoeken omdat er een tip uit Rachel haar eigen familie kwam en wel zo dichtbij dat ik dacht, zou het er echt zijn, na een paar uur zoeken hebben we het ook gevonden, precies zoals de bron ons vertelde, het moest een hart zijn en ergens in een hoekje. Nou de kritiek viel nou ook wel mee, kijk Rachel maakte er heel slim het gedenkplekje van voor haar kinderen, maar in werkelijkheid was het gewoon het urngraf, de bron vertelde ook dat er niets in de vuurpijlen heeft gezeten, dus we zijn gewoon in de maling genomen, maar we hebben pas geleden in een interview van Rachel kunnen lezen dat het inderdaad niet om de gedenkplek ging, maar echt daadwerkelijk om het urngraf. Verder kan ik je vertellen dat het gelijk weg is gehaald, de bron die ik heb geeft aan dat ze niemand dit plekje gunt, alleen haar kinderen (jammer genoeg).


Waarom heb je de plek van het urngraf openbaar gemaakt en wat vind je van de reactie van Rachel?


Tja heel eerlijk gezegd was dat de opwinding van het vinden en het willen delen met medefans, kijk je krijgt zo een tip, dan vind je het ook nog, wat denk je, mijn adem stond gewoon even stil toen ik daar stond, het was zo overduidelijk dat André daar begraven was met zijn as, dat kon je gewoon voelen en laten we eerlijk zijn, er waren heel wat fans het niet eens met mij, maar veel meer waren het wel eens, dat hou je toch. De reactie van Rachel dat ze het gelijk weg liet halen vind ik buiten proportie en belachelijk, want ze blijft zoals we zien ook de publiciteit zoeken, want ze geeft nu zelf aan een nieuwe plek te hebben gevonden, ja zo gaan mensen toch zoeken, ik ben langer fan van André dan zij oud is, dus hou op.

In 1991 had je je grote doorbraak met de hit “Meisjes” welke de 20e plaats in de single top 100 behaalde, daarna volgde nog de hits “Mazzel” en “De grote kleine man.” Toch had je van 1992 tot 2009 geen hits meer in de Single top 100. Wat heb je in die periode gegaan?


Mensen denken vaak ooooo die horen we niet meer met singles in de top 100 (trouwens ik stond ook nog eens binnen de 20 van de top 40), die zal wel gestopt zijn, niets is minder waar, het zingen is vanaf 1990 mijn beroep, want toen kwam “Meisjes” uit, tot de dag van vandaag ga ik door heel Nederland, België, Oostenrijk, ik ben zelfs op Mustique geweest om te zingen, dat is een heel klein eiland vlak bij Barbados, wat een wereldvak heb ik he hahahahahaa


Vanaf 2009 sta je weer regelmatig in de hitlijst met je singles en staat momenteel in de charts met “Vandaag dat is mijn dag” Je maakte daarnaast het album “Alles wat ik vraag.” Wat zijn je toekomst plannen?


Toekomst plannen zijn in dit vak niet echt te maken heb ik gemerkt door de jaren heen, je weet namelijk nooit hoe het gaat, alles hangt af van het succes wat je al dan niet hebt, dus het blijft voor mij ook een verrassing, wel weet ik dat ik zolang ik kan blijf optreden.


Je staat erom bekend dat je muziek altijd met live-instumenten word opgenomen in de studio…Komt volgens jou echte muziek niet uit een doosje?


Ach weet je, ieder beleeft muziek op zijn manier en iedereen moet het doen zoals ze het zelf willen en op de manier waar ze de mogelijkheden toe hebben, ik vind het in ieder geval mooier als er zoveel mogelijk live instrumenten zijn en laten we eerlijk zijn weer, de meeste muziek komt uit een doosje.


Denk je dat je ooit nog een groot concert gaat geven in bijvoorbeeld de HMH in Amsterdam?


Weet ik niet, ook hier geldt alles hangt af van het succes dat je hebt met je platen en ik weet dat ik nu op een punt zit dat het geen zin heeft om het te doen, ik zou ‘m niet vol krijgen op dit moment denk ik.


Door: oranjemuziek.nl

Klik op de button om de single van Rob Zorn te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Klik op de button om de single van Rob Zorn te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Klik HIER om naar de downloadshop te gaan.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Rob Zorn te gaan en een clip te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Rob Zorn te gaan.

TOP