Nabestaanden Bob Marley verliezen rechtszaak Universal Music Music Group

by / dinsdag, 14 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De nabestaanden van Bob Marley hebben ongelijk gekregen in een rechtszaak over de rechten van een aantal albums van de legendarische reggae-artiest. De rechter besliste dat Universal Music Group de rechtmatige eigenaar van de rechten is.

De weduwe Rita Marley en negen kinderen van de zanger beschuldigden Universal er onder meer van met opzet royalties voor hen achter te houden, schrijft persbureau Reuters. Daarbij zou het platenlabel geen toestemming hebben gevraagd voor het gebruik van nummers van Bob Marley in bijvoorbeeld beltonen voor mobieltjes en voor legale downloads.

Het gaat om de albums Catch a Fire, Burnin’, Natty Dread, Rastaman Vibrations en Exodus. De platen werden tussen 1973 en 1977 uitgebracht bij Islands Records, dat in 1989 werd overgenomen door A&M Records. Dat label werd later ingelijfd bij Universal Music Group. De rechter besliste dat Marley de opnames maakte in opdracht van Island Records en daarom nu eigendom zijn van Universal.

De rechter droeg de nabestaanden en het bedrijf op met elkaar in overleg te gaan, onder toezicht van de rechtbank. Bob Marley overleed in 1981 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Rita Marley werkt momenteel aan een film over het leven van de Jamaicaan.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP