Franc Fernandez maakte vleesjurk Lady Gaga

by / dinsdag, 14 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Lady Gaga houdt de gemoederen flink bezig. Niet iedereen was blij met de vleesjurk die de zangeres zondag droeg tijdens de MTV Video Music Awards. Vorige week haalde ze de woede van dierenrechtenorganisatie Peta al op de hals door voor de Japanse Vogue te poseren in een bikini van rauw vlees.

Tijdens de VMA’s waagde Gaga zich in een vleesjurk op het podium, inclusief hoed en tas. De jurk werd ontworpen door designer Franc Fernandez, die stukken vlees uit de slagerij van zijn familie gebruikte. Peta reageerde wederom verontwaardigd. “Een jurk dragen van stukken dode koe is dusdanig aanstootgevend dat je commentaar kan verwachten.” Volgens de organisatie is het kledingstuk een broedplaats voor maden.

In The Ellen DeGeneres Show licht Gaga toe dat ze een statement wilde maken. “Als we niet uitkomen voor waar we voor staan en als we niet vechten voor onze rechten, dan hebben we binnenkort net zoveel rechten als het vlees op onze botten”, zei de zangeres. “Ik ben geen stuk vlees.”

Gaga benadrukt dat ze vegetariërs of veganisten niet tegen de borst wil stuiten. Ze noemde zichzelf ‘de meest onbevooroordeelde persoon op aarde’.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Lady Gaga te gaan.

TOP