Rajacenna van Dam bij Viva 400 meest indrukwekkende vrouwen van Nederland

by / maandag, 13 september 2010 / Published in Nieuws

Het 17-jarige tekenwonder Rajacenna is opgenomen in de Viva 400 lijst van meest indrukwekkende vrouwen van 2010. Eind oktober presenteert het vrouwenblad Viva de Viva 400. Een lijst met 400 succesvolle, stoere, rijke en ondernemende vrouwen. Elke vrouw in de Viva 400 heeft een onvergelijkbare prestatie geleverd. Ze is bijvoorbeeld de jongste hoogleraar, de beste in haar vakgebied of heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Viva selecteerde de 400 vrouwen onder andere uit de artiestenwereld, welzijnswerk, de politiek en de zakenwereld. Al deze vrouwen staan op een gedeelde eerste plaats: er is geen sprake van ranking. Want ze hebben volgens Viva alle 400 een onvergelijkbare prestatie geleverd. De lijst vol talentvolle, jonge vrouwen wordt gepresenteerd in een speciale uitgave bij Viva 44, verschijningsdatum 29 oktober.


Ontdekt in Amerika

Rajacenna heeft een wonderlijk jaar achter de rug waarin ze ontdekt werd door een Amerikaanse uitgeverij en ineens behoorde tot één van de beste realistische tekenaars ter wereld. Vooral het feit dat ze nog maar 17 jaar is en nooit tekenles heeft gehad, maakt haar verhaal uniek. Elke dag krijgt ze mail van mensen vanuit de hele wereld, die haar willen laten weten dat ze erg geïnspireerd zijn geraakt door haar. “Het is goed dat mensen weer creatief worden,” zegt het tekenwonder, “er wordt te veel tijd achter de computer doorgebracht en bijvoorbeeld veel te weinig getekend.”

Inspirator in totale choque

De ontmoeting met de Italiaanse tekenaar Giancarlo Zavattin, die Rajacenna vorig jaar inspireerde, vond deze zomer plaats. Dit maakt voor Rajacenna de cirkel rond van een wonderlijk jaar, dat vorig jaar augustus begon. “Ik ben in totale choque,” zegt Giancarlo, terwijl hij het youtube-filmpje bekijkt, waarin te zien is hoe Rajacenna Lady Gaga tekent. “Ze tekent ongelofelijk realistisch en ze hanteert een zeer aparte stijl van tekenen.”

Carlo & Irene

Rajacenna voelt zich vereerd dat ze nu al, op haar zeventiende, is opgenomen in de Viva 400 en in de toekomst is ze van plan nog veel meer van zich te laten horen. Er staan nog veel leuke dingen te gebeuren. In ieder geval komt ze dit seizoen nog een keer terug bij Carlo’s en Irene’s Life4you. Vorig seizoen werd haar gevraagd om een tekening van Carlo en Irene te maken en het resultaat komt ze in de uitzending laten zien.

Meer info: website Rajacenna

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP