RADIO 538 luisteraars maken kans op reis naar Dance4Life-Project

by / maandag, 13 september 2010 / Published in Nieuws, Radio

Vandaag start de internationale campagne van dance4life. Onder het motto ‘Beat HIV, spread the positive virus’ worden jongeren opgeroepen om via facebook.dance4life.com kennis over hiv en aids te verspreiden. Ook Radio 538 brengt het positieve virus aan haar luisteraars over. Van maandag tot en met donderdag staan de programma’s van 538-DJ’s Barry Paf en Mark Labrand in het teken van dance4life. Tijdens de actieweek roepen de dj’s luisteraars op om gebruikte telefoons in te zamelen. Luisteraars maken daarmee kans op een reis naar een dance4life project in bijvoorbeeld Afrika of Azië.

Met Barry Paf en Nikkie Plessen op reis

Van maandag tot en met donderdag roept Radio 538 luisteraars op om zoveel mogelijk gebruikte mobiele telefoons in te zamelen en in te leveren bij de Radio 538 studio in Hilversum. Elke dag maakt de luisteraar die de meeste telefoons komt afleveren in Hilversum kans op een Vodafone prepaid Blackberry pakket en is daarbij direct gekwalificeerd voor een hele bijzondere hoofdprijs. De weekwinnaar gaat namelijk samen met dance4life ambassadeurs Barry Paf en Nikkie Plessen op reis naar een dance4life project, bijvoorbeeld in Afrika of Azië.

Gebruikte telefoons

dance4life ontvangt per ingeleverde telefoon via de Vodafone Foundation de opbrengst van het toestel, afhankelijk van het merk en model. De ingezamelde mobieltjes worden deels doorverkocht aan mensen in ontwikkelingslanden zodat ook voor hen mobiele communicatie betaalbaar is. Daarnaast wordt een deel van de toestellen ontmanteld en de grondstoffen hiervan doorverkocht voor hergebruik. De gehele opbrengst van de recycling actie gaan naar de scholenprojecten van dance4life in India, Zuid-Afrika en Kenia.

dance4life ambassadeurs in Radio 538 studio

Verschillende dance4life ambassadeurs en artiesten brengen tijdens de actieweek een bezoek aan de Radio 538 studio. Onder andere topmodel Doutzen Kroes en So You Think You Can Dance finaliste Annemiek Suijkerbuijk komen persoonlijk hun oude mobiels langsbrengen. Ook dance4life ambassadeur Fedde le Grand, Nikkie Plessen en The Partysquad doen via radio hun oproep om mobieltjes in te zamelen en de campagne van dance4life te ondersteunen.

Beat HIV, spread the positive virus!

Via facebook.dance4life.com kunnen jongeren het positieve virus verspreiden en hun vrienden uitnodigen om hetzelfde te doen. In de 80 dagen tussen 13 september en 1 december (Wereld Aids Dag) wil dance4life er voor zorgen dat er meer jongeren besmet raken met het positieve virus dan met hiv. Dagelijks worden er wereldwijd 7.400 mensen geïnfecteerd met hiv. In 80 dagen wil dance4life 592.000 mensen besmetten met het positieve virus.

Actieweken voor dance4life door diverse mediapartners

Ook alle andere mediapartners helpen dance4life bij het verspreiden van het positieve virus. Tussen 13 september en 1 december zetten MSN.nl, Boomerang, Girlscene.nl, Vodafone, BNN, Hitkrant en Sp!ts allen ook één week in het teken zetten van dance4life en roepen zij hun achterban op om in actie te komen voor dance4life.

Meer informatie: www.dance4life.nl en www.radio538.nl

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP