Jeroen Nieuwenhuizen geeft kinderen radioles in Sierra Leone

by / donderdag, 09 september 2010 / Published in Nieuws, Radio, TV Nieuwsbeelden

Jeroen Nieuwenhuize is naar Sierra Leone afgereisd om radioles aan kinderen te geven. Het project maakt onderdeel uit van een nieuwe samenwerking tussen Radio 538 en War Child. Dj-collega Jens Timmermans was ook mee.

“Van alle kinderen die ik heb ontmoet, voelde ik me de kleinste. Het was een enorme openbaring. Ik heb hier gezien wat echt belangrijk is”, vertelt Nieuwenhuize over zijn ervaringen. Timmermans pinkte zelfs een traantje weg tijdens het bezoek. “Ik moest echt janken om de oorlogsverhalen van Sierra Leone.”

Van 1991 tot 2002 woedde er een burgeroorlog in het Afrikaanse land. De radio-dj’s brachten een week door met kinderen in het land om hun ervaringen over de oorlog en de gevolgen daarvan te horen. De heren keren donderdagmiddag weer terug.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik op de tv en bekijk de video: tv-icoon5


Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP