Buma NL Award 2010 voor Frans Duijts en Glennis Grace

by / donderdag, 09 september 2010 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Frans Duijts, Glennis Grace en Nick & Simon zijn donderdagavond onderscheiden met een Buma NL Award. Frans Duijts ontving de award voor beste zanger, Glennis Grace mocht de award voor beste zangeres in ontvangst nemen en Nick & Simon werden uitgeroepen tot beste groep.

Ook andere artiesten vielen in de prijzen. Wesley, bekend van het SBS-programma Popstars, werd verkozen tot het grootste talent. Edwin van Hoevelaak, auteur en producent van onder anderen Jeroen van der Boom, kreeg de award voor beste auteur. De lifetime achievement award ging naar Emile Hartkamp, die nummers schreef en produceerde voor artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.

De Buma NL Award-uitreking is de eerste awardshow voor het Nederlandstalige lied. De prijzen werden overhandigd op de eerste dag van Buma NL, een evenement in Den Bosch waarop het Nederlandstalige lied centraal staat.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP