Mark David Chapman moordenaar John Lennon blijft in de cel

by / dinsdag, 07 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De moordenaar van John Lennon moet nog minstens twee jaar achter slot en grendel blijven. Dat besliste de rechter dinsdagavond. Mark David Chapman kan sinds 2000 elke twee jaar om vervroegde vrijlating vragen. Dinsdag diende hij voor de zesde keer tevergeefs een verzoek in.

Chapman schoot Lennon in december 1980 voor zijn appartement in Manhattan dood. Hij werd tot levenslang veroordeeld, met een minimum van twintig jaar. Chapman kan elke twee jaar bij de reclasseringsraad van de staat New York een verzoek tot invrijheidstelling indienen.

Bij de laatste poging van Chapman om vrij te komen vertelde hij spijt te hebben van de moord en zich te schamen. Hij zei de impact van zijn daad in te zien en een veranderd man te zijn. Wat de 55-jarige Chapman ditmaal als argument aanvoerde is nog niet bekend. Details van de zitting worden waarschijnlijk over een paar dagen bekendgemaakt.

In augustus gaf Yoko Ono te kennen dat ze wil dat Chapman blijft vastzitten. De 77-jarige weduwe van de Beatle vindt dat Mark David Chapman nog steeds een gevaar voor haar, haar familieleden en mogelijk zichzelf vormt. Lennon zou in oktober 70 jaar zijn geworden.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP