Foto’s Lief festival

by / zondag, 05 september 2010 / Published in Dance, Festivals & Concerten, Nieuws

UTRECHT – Het eerste lustrum van het Lief festival, dat gisteren gehouden werd op het Strijkviertel in Utrecht, was volledig uitverkocht. Hiermee blijkt wel dat de Bunnikse organisator X-Sense een goed concept heeft neergezet. Al vroeg in de morgen liepen er mensen rond het terrein die nog probeerden een kaartje te bemachtigen, maar dat was vergeefse moeite.

Lief festival druk bezocht

De organisatie liet al ruim voor binnenkomst bij het terrein weten dat er echt geen kaarten meer beschikbaar waren. Voor de lustrumeditie van het festival waren weer pakkende namen geboekt. Ten denken valt aan een Lucien Foort, Dennis Ruyer (538), Isis, Funkerman (die overigens rechtstreeks vanuit Marbella kwam), Guerilla Speakerz, maar ook aan 360 Soundsystems, Wesdex, Bloemklatsch, Marcus Meinhardt en Hardwell.

De diverse podia bevonden zich rondom de recreatieplas Strijkviertel en boden voor ieder wat wils. Daarnaast was er dit jaar ook een varend podium. Op een drijvend eiland kon men over de plas heen en weer varen, terwijl aan boord een DJ voor de benodigde sfeer zorgde.

Vuurwerk @ Main Stage

Vuurwerk @ Main Stage

Aan de mainstage was de benodigde aandacht besteedt. Iedere keer bleken er meer en andere lichteffecten aanwezig te zijn. Van oliedrums met sfeerverlichting tot en met een uitgebreid meerkleuren laserlichtspektakel. De afsluiting, die tradioneel op de mainstage plaatsvind, begon enigszins lauw, maar vlak voor het einde barste het vuurwerk dan toch los. Het vuurwerk vormde een mooi geheel met de overige licht en geluidseffecten.

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Foto: © Fotopersbureau Groeneveld

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP