Ilse DeLange Next to me nieuwe nummer 1 in Album top 100

by / vrijdag, 03 september 2010 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Caro Emerald mag zich niet langer koningin van de albumlijst noemen. De 29-jarige zangeres, die 28 weken op nummer 1 stond, moet deze week plaatsmaken voor Ilse DeLange. Haar nieuwe plaat Next To Me komt op de hoogste positie binnen.

Next To Me was op de dag van verschijning al goed voor platina. Dat betekent dat het schijfje in no time ruim vijftigduizend keer is verkocht. Emerald brak twee weken geleden het record van Michael Jackson. Zijn album Thriller stond in 1983 26 weken op nummer 1 en was tot twee weken geleden de plaat die het langst aan kop stond.

Ilse DeLange is niet de enige Nederlandse zangeres die deze week de top drie binnen dendert. Ook Jacqueline Govaert heeft een plekje weten te veroveren, haar solodebuut Good Life staat op de derde plek.

In tegenstelling tot Caro houden Nick & Simon hun eerste plek wel vast. De nieuwe single van de Volendammers, Een Nieuwe Dag, prijkt ook deze week bovenaan de Single Top 100. Het duet van Gerard Joling en Bonnie St. Claire stijgt vier plaatsen naar nummer twee. Born Again van Ricky L en MCK maakt de top drie deze week compleet.

Dries Roelvink lijkt toch echt op zijn retour. De volkszanger, die vijf weken geleden dolblij was met zijn eerste nummer 1-hit, zakt dertien plaatsen en blijft hangen op nummer achttien.

© [CopyRight 2010, Novum]


Klik hier om de cd Next to me
van Ilse DeLange te bestellen

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle Ilse DeLange berichten op oranjemuziek.nl te gaan.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Ilse Delange te gaan en clips te bekijken.

TOP