Rajacenna van Dam choqueert Giancarlo Zavattin

by / maandag, 23 augustus 2010 / Published in Nieuws, TV Nieuwsbeelden

“Ik ben in totale choque”, zegt Giancarlo Zavattin terwijl hij het youtube-filmpje bekijkt, waarin te zien is hoe Rajacenna Lady Gaga tekent. “Ze tekent heel realistisch en ze hanteert een zeer aparte stijl van tekenen. De huid tekent ze ongelooflijk goed, erg soft”.

De 33 jarige portrettekenaar uit Noord-Italië, die de inspiratiebron voor Rajacenna’s tekenkunsten was, kan zijn ogen niet geloven als hij ziet wat er het afgelopen jaar met Rajacenna gebeurd is. “En ze had nog nooit eerder getekend?”, vraagt hij nogmaals. Zelf heeft Giancarlo de tekenkunst van zijn vader geleerd. Dat uitgerekend hij vorig jaar de inspirator is geweest voor zo’n groot tekentalent, is voor hem een volslagen verrassing. Het feit dat ze ook nog maar 17 is, maakt het des te aparter. Veel tekenaars doen er een leven lang over om zo goed en realistisch te kunnen tekenen.

Terug in Life4You

De ontmoeting met de Italiaanse tekenaar, die deze zomer plaatsvond, maakt voor Rajacenna de cirkel rond van een wonderlijk jaar, dat vorig jaar augustus begon. Haar werk wordt internationaal goed ontvangen en ze heeft veel media-aandacht gekregen. Zo was ze onder andere te zien in Hart van Nederland, RTLBoulevard, TMF, Life4You en stond ze in vele kranten en bladen. En er staan nog meer leuke dingen te gebeuren. In ieder geval komt Rajacenna dit seizoen nog een keer terug bij Carlo’s en Irene’s Life4you. Vorig seizoen werd haar gevraagd om een tekening van Carlo en Irene te maken en het resultaat komt ze in de uitzending laten zien.

Uniek in de wereld

De potloodtekeningen van Rajacenna zijn nauwelijks van een echte foto te onderscheiden. Volgens experts is het uniek in de wereld dat iemand op zo’n jonge leeftijd al zo’n talent heeft voor realistisch tekenen. Zeker gezien het feit dat ze nooit tekenles heeft gehad.

Ontdekt door Amerikaanse uitgeverij

Eind vorig jaar werd Rajacenna ontdekt en benaderd door een Amerikaanse uitgeverij met het verzoek om werk van haar te publiceren in ‘Amazing pencil portraits 2′. Dit boek bevat potloodportrettekeningen van de talentvolste tekenartiesten ter wereld. Het jonge linkshandige tekentalent begon vorig jaar zomer met realistisch portrettekenen, zonder ook maar iets van de technieken af te weten. Inmiddels is ze een gerespecteerd tekenaar en heeft ze vele fans over de hele wereld. Door het kunstboek krijgt Rajacenna veel opdrachten vanuit de hele wereld. De uitgave van het kunstboek

betekende voor Rajacenna een vliegende start van haar tekencarriere.

Klik hier voor meer info over Rajacenna.

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP