Is Friesland het nieuwe Volendam?

by / maandag, 23 augustus 2010 / Published in Nieuws

Steeds meer Friese artiesten komen in de landelijke bekendheid en scoren grote hits. Voorheen waren alleen ” De kast ” en ” Twarres ” landelijk bekend ,maar op dit moment veroveren verschillende Friese artiesten de Nederlandse muziekmarkt.Om maar eens twee grote namen te noemen: Elske de Wal en DIE TWA en nu dan weer DEWI PECHLER , want vergeet niet , ook deze artieste is afkomstig uit Friesland ( Dokkum ).We vroegen het hoe en waarom aan Jerry Anholt van Diesel Joy Records , die onder andere het duo DIE TWA groot wist te krijgen op landelijk niveau  en tevens de platenmaatschappij is van Dewi Pechler.

Friesland heeft altijd grote talenten gehad echter maatschappijen vonden dit vaak te provinciaal opgezet. Ik denk daar anders over….zo’n twee jaar geleden ontdekte ik het duo DIE TWA en was meteen verkocht.Gelukkig was mijn visie correct want ze scoorden 3 grote landelijke hits in 2009. en staan nu hoog in de hitlijst met hun eerste Nederlandstalige single ” het gaat zoals het gaat “.Ik denk dat de manier van Fries denken er wellicht ook mee te maken heeft, dat het wel eens moeilijk is verlopen in het verleden. Men is in Friesland vaak gepast bescheiden en heeft de denkwijze ” doe maar gewoon dan doe je gek genoeg “.Ik probeer daar juist gebruik van te maken in mijn promotie rondom mijn artiesten. Dewi is een ander verhaal , veel mensen weten niet eens dat ze uit Friesland komt en ik heb haar dan ook niet gescout vanuit die optiek.

Dewi scoort nu hoge ogen met haar nieuwe single sour , die opgenomen is in London bij Pete Boxsta , de man die ook werkt , met Bridney Spears , The sugerbabes en Christina Aquilera .”Maar Ik ben met veel meer projecten en artiesten in Friesland bezig” zo verteld Jerry. Zo komt binnenkort er een nieuwe band aan genaamd: Blinder. Ik heb die jongens geholpen met de opzet van hun eerste officiële single en videoclip , en dat ziet er veel belovend uit ! En natuurlijk volg ik Kim Stolker op de voet met haar nieuwe band. Ook al weer zo’n groot talent. Wellicht is mede de reden dat ik mij zo inzet voor de Friese muziek cq muzikanten omdat ik zelf het grootste deel van mijn jeugd in Friesland ben opgegroeid en ik het Friese volk en taal enorm waardeer. Ik zelf weet niet , of dit alles met een bepaalde provincie of streek te maken heeft en denk dat er gewoon vele talenten lopen door geheel Nederland , echter het werken met Friese mensen is wel een fijn gevoel en het zijn over het algemeen harde werkers die met hun beide benen op de grond blijven staan.
dus ik zeg ” Fryslan Bobbe”!

Klik op de button om Sour van Dewi te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP