Europese hit Lady Antebellum “Need You” onverwacht

by / maandag, 16 augustus 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Lady Antebellum scoort totaal onverwacht een hit in de Europese hitlijsten. De Amerikaanse band loopt al jarenlang in de countrywereld mee. Hun single ‘Need You Now’ werd wel aangepast voor de Europese markt.

“Dat liedje heeft ons leven echt totaal veranderd, het is veel sneller gegaan dan we hadden durven dromen”, vertelt zanger Charles Kelley in Spits. “Zonder ‘Need You Now’ zouden we waarschijnlijk nooit naar Europa zijn gekomen, laat staan dat we hier voor een uitverkochte zaal konden spelen.”

Om met de single een zo groot mogelijk publiek aan te spreken werd de zogeheten slidegitaar verwijderd uit het nummer. “Wat mij betreft had die er niet uit gehoeven”, vindt Kelley. “Maar goed, soms moet je vertrouwen op wat je platenlabel zegt en volgens hen zou het zo een breder publiek moeten aanspreken.”

De band is zich bewust van het feit dat het succes tijdelijk kan zijn. “Best mogelijk dat het bij die ene hit blijft, al hopen we vooral dat het een goede kennismaking is voor de rest van onze muziek”, zegt Kelley. “Goede muziek is goede muziek en zou op alle radiozenders gedraaid moeten worden.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik op de button en download Need YouDownload de track DRM-vrij!

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP