Column Hind Laroussi over nieuw album en studio Londen

by / zondag, 08 augustus 2010 / Published in Column Hind, Engelstalig-Pop, Nieuws, Oranje Column

Hallo allemaal,

Een aantal weken geleden is het eindelijk gebeurd, ik ben naar Londen gegaan voor de recordings van mijn derde album! Het was geweldig om na 4 jaar weer aan het werk te gaan in de studio. Het was heerlijk om de demo’s waar we de afgelopen 12 maanden zo hard aan hebben gewerkt op te nemen. Het was een bijzonder process, sommige songs zijn zo ontzettend veranderd. Om je een voorbeeld te geven, 1 song was opgenomen met alleen een gitaar, je zou nu het resultaat moeten horen, een hoop instrumenten zijn er inmiddels bij opgenomen. Terwijl ik in de studio was namen we mijn vocalen op.

Het was hard werken want we moesten 10 songs in 6 dagen opnemen. Dus de leadvocals elk nummer maar ook alle koortjes deed ik zelf dus 1e, 2e, 3e en vierde stem, dus best heel zwaar voor mijn stem. Maar het was een uitdaging en de sfeer in de studio maakte het een stuk makkelijker. We begonnen s’ochtends vroeg en werkten tot in de avonden. Wat kan ik jullie nog meer vertellen? Mijn werk is gedaan, the vocalen zijn opgenomen. De producer gaat de komende weken hard werken aan de songs, hij moet veel editten en nog andere instrumenten opnemen. De komende 4 weken heeft hij genoeg te doen. Wanneer de plaat is geproduceerd vlieg ik terug naar Londen voor de mastering.
Het is moeilijk voor me om niet te vertellen wie deze bizarre goede producer is en alle ins and outs wat betreft de songs. Maar ik beloof jullie dat ik jullie GA verassen haha en alle andere details later geef. Camera vrouw Marieke Niestadt was met mij in de studio voor een paar dagen en op dit moment is ze de making of aan het editten. Zij heeft mooie momenten vast weten te leggen in de studio.

Hoe het album gaat klinken?
Na 8 jaar verschillende muziekstijlen te hebben gezongen kwam ik op het idee die stijlen in één popjasje te gieten en het Crosspop te noemen. Crosspop is voor mij pop muziek met minimale invloeden van andere muziekstijlen, dat kan zijn jazz, soul r&b of bijvoorbeeld Spaanse invloeden. Er zullen 12 nummers op het album te horen zijn die elk hun eigen identiteit hebben en crosspop vertegenwoordigen. Ik denk als je naar het album luistert je mij begrijpt. Voor nu is het nog even geduld hebben want het album verschijnt pas begin oktober. Dat geldt ook voor mij hoor, ik vlieg binnenkort toch nog 1x op en neer naar London om de laatste vocal lines in te zingen.

De komende weken verschijnen de eerste interviews. Afgelopen week stond ik op de cover van Vriendin http://www.vriendin.nl/home/dezeweek.html en deze week ben ik te zien in de Margriet http://www.margriet.nl/home/hind-ben-snel-volwassen-geworden.html met een uitgebreid interview over mijn toekomst en mijn nieuwe album genaamd: Hind Crosspop. En deze week schieten we de eerste videoclip van het album!

Spannende tijden….

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Hind

Zie voor meer informatie: www.sellaband.com/hind

Klik hier om de single “Morgen” van Hind te downloaden.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Hind te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Hind te gaan.

Hind boeken? Klik hier voor meer info.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Klik hier om naar alle columns van Hind op oranjemuziek.nl te gaan.

TOP