Gay Pride (Canal Parade) 2010 goed bezocht door BN’ers

by / zaterdag, 07 augustus 2010 / Published in Nieuws

Vele BN’ers gaven zaterdag acte de présence tijdens de Canal Parade in Amsterdam. De optocht van tachtig versierde boten over de Amsterdamse grachtenvormde ook dit jaar het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride. Tijdens dit homo-evenement komen duizenden homo’s, lesbo’s, transseksuelen, travestieten en homo-activisten uit binnen- en buitenland naar de hoofdstad.

Dit jaar vormden zangeres Willeke Alberti, presentator Beau van Erven Dorens en Privé hoofdredacteur Evert Santegoeds de jury die vanaf de opvallend sobere en kleine juryboot de tachtig boten mocht beoordelen. Alberti, al jaren de moeder aller homo’s, had van tevoren hoge verwachtingen van de botenparade. “Daar kan het Oranjefeest niet tegenop.”

Presentatrice Froukje de Both was samen met actrice Jasmine Sendar op een boot te vinden. Zangeres, actrice en schrijfster Aukje van Ginneken was met twee deelneemsters van de allereerste ‘Big Brother’, Sabine en Bianca, de gracht op gegaan.

Ook Tineke de Nooij was op een boot te zien, zij het een woonboot die langs de kant lag. Wel had de voormalige tv-presentatrice zich voor de gelegenheid van een felroze boa voorzien. Acteur en tekstschrijver Arjan Ederveen sloeg vanuit een klapstoeltje met een kind op schoot, de Canal Parade vanaf de kant gade.

Nick en Simon waren op de boot van dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te vinden. Coen had de twee zangers over weten te halen om, net als hij, de dag in een jurk rond te dartelen. Geheel volgens de verwachtingen schuimde Patricia Paay de hoofdstedelijke grachten af op een boot vol travestieten.

Alleen Gerard Joling schitterde dit jaar door afwezigheid op het water. Zijn boot was op het allerlaatste moment uitgeloot, waardoor de zanger de blote mannen vanaf de kant moest bekijken.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP