Rapper DMX weer in gevangenis

by / dinsdag, 27 juli 2010 / Published in Nieuws, Rap & Hiphop

DMX zit weer eens in de gevangenis. De 39-jarige rapper, die in mei nog een celstraf in Arizona uitzat, verblijft sinds maandagmiddag in een gevangenis in Los Angeles. DMX is veroordeeld tot negentig dagen cel wegens het overtreden van de voorwaarden van zijn proeftijd.

De rapper, die werd geboren als Earl Simmons, is acht jaar geleden veroordeeld voor roekeloos rijgedrag. In januari ging hij, tijdens zijn proeftijd, opnieuw in de fout. Simmons moest in maart aan zijn celstraf in Los Angeles beginnen, maar zat toen nog in de bak in Arizona. Daar belandde hij nadat hij de proeftijd van een andere straf overtrad.

Simmons loopt de laatste jaren geregeld door gevangenisdeuren. De rapper met het blaffende stemgeluid zat vorig jaar drie maanden vast wegens drugsbezit, diefstal en het verwaarlozen van dieren. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis gooide hij een dienblad naar een bewaker, wat hem een nieuwe voorwaardelijke straf opleverde.

Volgens zijn advocaat wil Simmons afrekenen met zijn criminele verleden. “Hij wil verder met zijn leven”, liet de raadsman weten aan entertainmentwebsite TMZ. DMX, Lid van de Ruff Ryders, staat vooral bekend om zijn lange strafblad. De rapper brak in 1998 door met zijn debuutalbum ‘It’s Dark and Hell is Hot’, zijn laatste plaat verscheen in 2006. Simmons werkt ook als acteur en was te zien in films als ‘Romeo Must Die’ en ‘Last Hour’.

© [CopyRight 2010, Novum/AP]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP