Zendapparatuur RadioNL gestolen in Zutphen en Lichtenvoorde

by / maandag, 26 juli 2010 / Published in Nieuws, Radio

Dieven hebben het gemunt op Radio NL. Zendapparatuur van het Nederlandstalige radiostation is op twee locaties gestolen. Zondagmiddag verdween apparatuur in Zutphen, maandag volgde Lichtenvoorde.

“Onze FM-zender is gewoon gestolen”, legt een technische man van de radiozender uit. “In de loop van de dag hopen we het signaal op beide locaties weer in de lucht te hebben.” De diefstallen kwamen met hulp van luisteraars aan het licht. Zij klaagden bij Radio NL over ‘plotselinge ruis’. In Zutphen kwamen de klachten vanaf 17.00 uur binnen, in Lichtenvoorde kwamen de klanken van Radio NL aan het eind van de ochtend niet meer uit de radio’s.

De techneut is ervan overtuigd dat de dieven specifiek op zoek zijn naar apparatuur van Radio NL. “In Lichtenvoorde staat ook de apparatuur van Hot Radio, maar die hebben ze wel laten staan.” De technische man schat in dat het een actie van etherpiraten is. “Misschien zijn ze jaloers op de vele zendmasten van Radio NL, piraten zenden vaak ook Nederlandstalige muziek uit.”

De verdwenen apparatuur is volgens de techneut te gebruiken om een eigen radiozender de lucht in te slingeren. “Ja, een piraat zou hiermee uit kunnen zenden.” Van de daders is nog geen spoor gevonden. Radio NL heeft aangifte gedaan, de politie onderzoekt de diefstallen.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP