Instrumenten autopsie Elvis Presley niet geveild

by / maandag, 26 juli 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De instrumenten die zijn gebruikt tijdens de autopsie van Elvis Presley gaan toch niet onder de hamer. Medewerkers van het veilinghuis betwijfelen de authenticiteit van de voorwerpen, schrijft de Britse muziekwebsite Contact Music. De waarde van de voorwerpen werd geschat op veertienduizend dollar.

De voorwerpen zouden 10 augustus worden geveild in Chicago. Onder de instrumenten bevonden zich onder meer klemmen, spuitjes en een kam. Ook het naametiketje dat om de teen van de zanger zou hebben gehangen in het mortuarium, zou worden geveild.

De verzameling is aangelegd door een medewerker van een begrafenisonderneming in Memphis. Een collega suggereerde dat de instrumenten na gebruik misschien zijn gesteriliseerd en opnieuw gebruikt. De voorwerpen zijn daarna van de lijst gehaald.

‘The King’ overleed op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd eerst begraven in een familiemausoleum, maar na een poging tot kidnapping werd het verplaatst naar zijn landgoed. Graceland werd in 1982 geopend als museum en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP