Unieke WK-finale bloemenregen in Amsterdam en Madrid

by / zondag, 11 juli 2010 / Published in Nieuws, WK Voetbal Corner

WK voetbal170.000 bloemen dalen een half uur voor de aanvang van de finale tussen Nederland en Spanje neer over supporters op pleinen in Amsterdam en Madrid. Het is een gebaar van sportiviteit en verbroedering aan de wereld, gesymboliseerd door Hollandse bloemen.

In Amsterdam zal het bloemen regenen op het Museumplein over de daar verzamelde menigte. Het zijn 95.000 oranje gerbera’s begeleid door biologisch afbreekbare kaartjes met de boodschap: ”Wij houden van oranje    Mooi hè…wat bloemen doen”. Het belooft een schitterend schouwspel te worden als de oranje wolk losbarst. Gedurende drie minuten zal de hemel oranje gekleurd zijn, dat is de tijd die de bloemen nodig hebben om de grond te bereiken.

In Madrid gebeurt hetzelfde op het Plaza Cybellas, vlakbij de Puerta de Alcala. Daar zullen voornamelijk rode en gele bloemen neerdalen over de Spaanse supporters. Aan de Spaanse supporters wordt op vergelijkbare kaartjes de volgende boodschap gegeven:”Geniet van de wedstrijd”. Ook hier zal de bloemenbui drie minuten duren.

Organisatie

Dit sportieve gebaar is een initiatief van Bloemenbureau Holland aan de wereld en alle voetbalsupporters. Direct na het behalen van de finaleplaats is deze actie in rap tempo op touw gezet. In nauwe samenwerking met een aantal Nederlandse kwekers zijn de 170.000 bloemen onmiddellijk geoogst en alles is op alles gezet de bloemen verzendklaar te maken voor beide landen.

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Klik HIER om de cd WK cd “WK Ons Oranje” te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP