Rockopera Beethoven’s Last Night 26 maart 2011 HMH Amsterdam

by / dinsdag, 06 juli 2010 / Published in Festivals & Concerten, Klassiek, Nieuws, Rock

De rockopera ‘Beethoven’s Last Night’ van het Trans-Siberian Orchestra komt voor het eerst naar Europa. Op 26 maart staat het gezelschap in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

‘Beethoven’s Last Night’ was in de Verenigde Staten een van de meeste succesvolle rockprojecten ooit. De opera vertelt het fictieve verhaal van de laatste nacht in het leven van componist Ludwig von Beethoven. De componist heeft net zijn tiende symfonie afgerond als de demon Mephistopheles zijn ziel komt ophalen. In werkelijkheid maakte Beethoven zijn tiende symfonie nooit af.

In de Verenigde Staten trok ‘Beethoven’s Last Night’ meer dan zeven miljoen bezoekers. De opera is gebaseerd op het thema-album ‘Beethoven’s Last Night’ uit 2000 van het Trans-Siberian Orchestra, dat in 1996 werd opgericht door Paul O’Neill. De producer en componist produceerde eerder albums voor onder meer Aerosmith, Savatage en Badlands. De kaartverkoop start vrijdag.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Beethoven’s Last Night kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP