Justin Bieber slachtoffer internetgrappen

by / maandag, 05 juli 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Justin Bieber is het slachtoffer geworden van enkele internetgrappen. Een opiniepeiling op de site van de zanger vroeg mensen te stemmen in welk land Bieber zijn volgende tournee zou moeten houden. Bijna een half miljoen mensen kozen voor het dictatoriale Noord-Korea.

In de poll, die inmiddels van de pagina is verdwenen, steeg Noord-Korea in minder dan twee dagen van de 24e plaats naar de eerste. Met enkele duizenden stemmen minder volgde Israël. Omdat bijna geen enkele Noord-Koreaan toegang heeft tot internet, is het niet waarschijnlijk dat de stemmen afkomstig zijn uit het communistische land, schrijft de BBC.

Onlangs waren de internetvideo’s van de 16-jarige zanger op YouTube het doelwit van hackers. Gebruikers die een clipje van de zanger aanklikten werden doorgestuurd naar pornografische websites of kregen berichten te zien waarin gesteld werd dat Bieber was overleden bij een auto-ongeluk.

In juni werd op de website 4Chan opgeroepen om de woorden ‘Justin Bieber syphilis’ in te toetsen bij Google. Hierdoor kwam de zoekterm aangaande de zanger en de soa naar voren als een van de meest gezochte termen op de site.

Eerder gingen geruchten dat de Canadese zanger zich bij een sekte had aangesloten en dat zijn moeder vijftigduizend dollar kreeg aangeboden om in de Playboy te poseren. “Laten we het even over die gekke geruchten hebben… ik ben niet dood”, twitterde Bieber als reactie. “Mijn moeder is een morele vrouw.. laten we het daarbij laten, want van dat gerucht werd ik een beetje naar.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP