Cornald Maas gedumpt door Tros wegens Twitterbericht

by / maandag, 28 juni 2010 / Published in Nieuws, Televisie

De Tros heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met presentator Cornald Maas beëindigd. Directe aanleiding hiervoor was een tweet die Maas eerder op zijn Twitterpagina plaatste, maakt de omroep maandag bekend.

Maas twitterde eerder ‘Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV’. De omroep vindt ‘gelet op de aard van de samenwerking, de inhoud van deze tweet volstrekt onacceptabel’. Maas presenteerde voor de omroep het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival.

De presentator schreef eerder op de dag nog een tweet over zijn onenigheid met de omroep. “Raar dagje. Pittig over de toekomst praten.”

Eerder liet presentator Paul de Leeuw zich ongelukkig uit via Twitter. Het leidde tot een klacht van Aktiegroep Burgerbelangen, die het Openbaar Ministerie vroeg zich over de uitspraak te buigen. Ook daar had Maas een mening over. “Kan het OM zich even níet laten leiden door de media en afzien van mogelijke vervolging Paul de Leeuw”, twitterde hij. Het OM maakte maandag bekend De Leeuw niet te gaan vervolgen.

Cornald Maas is sinds 2008 ook presentator van het Avro kunst- en cultuurprogramma ‘Opium’.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP