Nieuw album Bløf is een rockplaat

by / dinsdag, 22 juni 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Het nieuwe album van Bløf wordt, in tegenstelling tot de twee laatste cd’s, weer een rockplaat. “We waren het geaai beu”, legt bassist en tekstschrijver Peter Slager uit in het AD. “We spraken af: als je een ballade schrijft, is het voor een andere plaat. Aan zulke liedjes gaan we nu niet werken.”

De vier heren doken onder in de Ardennen om aan hun nieuwe album te werken. “Het was een hengstenbal”, herinnert Slager zich. “We schoren ons niet en kwamen met baarden, slaaptekort en rode oogjes terug, want we dronken er ook nog eens te veel.” In België werkte Bløf aan een stevige plaat. “De versterkers gingen open en we klonken pittiger dan voorheen.”

De nieuwe cd, die begin volgend jaar in de winkels moet liggen, wordt mogelijk opgedragen aan slachtoffers van de ramp in Tripoli. In de Libische plaats stortte op 12 mei een vliegtuig met 103 inzittenden neer. Zeventig Nederlanders kwamen om, onder wie een neef van Bløf-zanger Paskal Jakobsen. “Ik vind het nog steeds onwezenlijk”, zegt Slager ruim een maand na de ramp. “Zó erg, zó schokkend.”

“Ik kan me voorstellen dat de komende cd, of een nummer daarop, aan Paskals neef en zijn vrouw wordt opgedragen”, gaat Slager verder. Jakobsens neef was op huwelijksreis met zijn echtgenote. “Zeker sinds de dood van Chris zijn we daar wel gevoelig voor.” Chris Götte was tot 2001 de drummer van Bløf. De muzikant kwam in maart van dat jaar om het leven bij een motorongeluk. Norman Bonink volgde Götte op.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Bløf kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Bløf te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Bløf te gaan.

TOP