Oranje Column Hind Laroussi: Bijna alle demo’s nieuw album opgenomen

by / dinsdag, 15 juni 2010 / Published in Column Hind, Engelstalig-Pop, Nieuws, Oranje Column

Nadat ik door middel van SellaBand mijn funding van € 40.000 binnen 11 dagen bij elkaar had, brak er meteen een spannende tijd aan, want ik moest natuurlijk samen met mijn manager gaan onderhandelen met enkele topproducers, maar daar was mijn budget van €40.000 helemaal niet toereikend voor.

Toch de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd om via via bij enkele grote namen aan tafel te komen. Ik werd uitgenodigd om materiaal te sturen zodat men de liedjes die ik de afgelopen jaren heb uitgebracht kon beoordelen. Het resulteerde in leuke gesprekken met enkele grote namen in de muziekbranche waarvan één meteen begreep wat ik nu precies wilde. Mijn keuze was snel gemaakt, maar ja zou hij ook voor mij kiezen met mijn kleine budget van €40.000…..eeeek!!

Je moet je voorstellen dat deze man minimaal 300.000 pond voor het maken van een album vraagt ca. zo’n 25.000 pond per song en dus kon ik hem helemaal niet betalen. Maar wie niet waagt/vraagt die niet wint …toch???

Steve (ik vertel binnenkort wie het werkelijk is) bleek een uiterst sympathieke persoonlijkheid te zijn. Top muzikant met een feilloos gehoor voor de juiste dingen en hij nodigde ons uit in zijn studio in London om te komen praten en persoonlijk kennis te maken.

Echt …ik was zo onder de indruk van zijn trackrecord toen we daar zaten, dat ik even een kwartiertje moest bijkomen in het gesprek dat ik met hem had in het begin. Tientallen nummer 1 hits op zijn naam en dozijnen met internationale artiesten waar hij voor heeft gewerkt. Foto’s van hem en alle grote artiesten die je maar kunt voorstellen in zijn studio….pffff….Heavy shizzle dus en dat in de wetenschap dat ik een minuscuul budget had om te kunnen produceren wat hij nog niet wist.

Maar het klikte optimaal met hem op muzikaal, creatief en menselijk vlak en dat is denk ik mijn geluk geweest, naast het feit dat mijn manager een goed verhaal met visie kon neerleggen waar hij geïnteresseerd in raakte.

Om een lang verhaal kort te maken, het is ons gelukt een deal met hem te maken. Ik ben nu al weer 8 maanden met hem aan het werk om songs te schrijven en de demo’s zijn nu gekozen om een album van 12 songs te kunnen produceren.

We hebben in totaal ca. 17 songs gemaakt en hebben net de 12 songs gekozen waarvan we het gevoel hebben dat die het best bij elkaar passen op mijn 3e album. Het is allemaal nog steeds zo verschrikkelijk spannend, want om na 4 jaar weer een album uit te brengen is gewoon griezelig en dan ook nog in de nieuwe muziekstijl cross-pop die ik heb willen ontwikkelen samen met mijn manager en Steve. Je kunt al iets horen van een van de songs van het nieuwe album. Het is nog een ruwe demo, dus nog niet uitgebalanceerd of gemasterd, maar ik wil jullie toch graag een idee geven in welke richting ik werk. Check het hier:

https://www.sellaband.com/projects/hind

Deze song heet: “Coming Home” en het is het bovenste liedje in de lijst van de speler.

Nou dit was het weer, zodra ik weer nieuws heb laat ik dat jullie weten.

Liefs, Hind

©:oranjemuziek.nl

Klik hier om de single “Morgen” van Hind te downloaden.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Hind te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Hind te gaan.

Hind boeken? Klik hier voor meer info.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Klik hier om naar alle columns van Hind op oranjemuziek.nl te gaan.

TOP