Connie Breukhoven met Jazz op podium

by / vrijdag, 11 juni 2010 / Published in Jazz, Nieuws

Connie Breukhoven klom donderdagavond voor het eerst in jaren weer op het podium. De 58-jarige diva liet hitjes als ‘Upside Down’ achterwege en koost voor jazz. “Dit doe ik recht vanuit mijn hart, puur zoals ik mij voel”, vertelt Breukhoven.

Connies ex, Hans Breukhoven, was een van de aanwezigen. Volgens De Telegraaf luisterde hij met tranen in zijn ogen naar de nieuwe nummers van zijn ex-vrouw. “Hij wist niet dat ik hier zou staan”, zegt Connie tegen de krant. “Ik heb nog een grapje gemaakt: lieve Hans, we hebben afgesproken dat ik niet over onze echtscheiding zou praten, maar erover zingen mag toch wel?”

Na de scheiding, bijna een jaar geleden, voelde Connie ‘een gat’. “Ik zat al een tijde te dubben hoe ik een leven als vrijgezel zinvol zou maken.” Na het terugkijken van een oud optreden met een bigband kreeg Connie het idee een nieuw muziekproject te starten. De diva stort zich nu op jazz, later dit jaar moet een cd uitkomen. “Dit is muziek die me lekker ligt, die zo goed bij mijn levensfase past.”

Connie maakte haar debuut als jazz-zangeres tijdens de openingsavond van het The Hague Jazz Festival. “Het was de ultieme droomstart van de jubileumeditie van ons festival”, jubelt de festivaldirecteur. The Hague Jazz Festival vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. “Het was een regelrechte ‘once in a lifetime’ belevenis.”

© [CopyRight 2010, Novum/AP]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP