Sterren openen WK voetbal 2010 Johannesburg Zuid-Afrika

by / donderdag, 10 juni 2010 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws, WK Voetbal Corner

Het WK voetbal in Zuid-Afrika is donderdag geopend met een ceremonie waarbij diverse grote artiesten optraden. Shakira, de Black Eyed Peas en Alicia Keys stonden onder meer op het podium in Johannesburg. De optredens van internationale artiesten werden afgewisseld door muziek van plaatselijke muzikanten.

Het aanstellen van Shakira als zangeres van het officiële WK-lied ‘Waka Waka (This Time for Africa)’, zorgde voor verontwaardiging in Zuid-Afrika. Ook het feit dat er voornamelijk Amerikaanse artiesten op het programma stonden werd niet gewaardeerd door Zuid-Afrikaanse minister van Kunst en Cultuur.

Vorige maand maakte voetbalorganisatie Fifa bekend dat er meer lokale acts kwamen optreden dan aanvankelijk gepland stonden. De Zuid-Afrikaanse jazzmuzikant Hugh Masekala, het Soweto Gospel Choir en de Somalische hiphopper K’Naan werden onder meer toegevoegd aan het programma.

“Muziek is een universele taal”, sprak John Legend tijdens zijn act. “Deze competitie, voetbal is een universele taal.” Het toernooi gaat vrijdag om 16.00 uur officieel van start met de wedstrijd Zuid-Afrika tegen Mexico.

© [CopyRight 2010, Novum]

Opzoek naar een leuke oranjehit? Rob Ronalds heeft zijn hit “Haar rode lampie” omgetoverd tot een echte WK hit.

We raden je aan het nummer ” We gaan voor niemand aan de kant” te downloaden.

Door: oranjemuziek.nl

Klik HIER om We gaan voor niemand aan de kant van Rob Ronalds te downloaden.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de WK Voetbal Corner te gaan en bekijk de oranjehits.

Klik hier en win de Oranje cd “WK Ons Oranje”

TOP