Harten 10 hoopt met cd Liefde maakt blind op grote doorbraak

by / donderdag, 10 juni 2010 / Published in Nieuws

Harten 10 bestaande uit Martien Ekkelenkamp en Tineke Willems staat aan de vooravond van Nationale doorbraak. Daar zijn diverse vakmensen uit de muziekbranche het over eens. Het onlangs verschenen debuutalbum “Liefde maakt blind” blijkt een schot in de roos. Het nieuwe dynamisch en jeugdig ogende duo liet het album op de “plaat” zetten bij Hans Aalbers die al heel wat producties op zijn naam heeft staan en dan weet je ook meteen dat het muzikale deel uitstekend verzorgd is, aldus Martien en Tineke. Aan dit twaalf liedjes tellende album werd geschreven door Edwin van Hoevelaak, Bram Koning, Henk Wijngaard, Gerto Heupink en Martien zelf. De nummers op dit album lopen muzikaal sterk uiteen. Neem “Voor mij” of “Meisje bij het stoplicht”, die pure nederpop zijn.

Het laatstgenoemde nummer wordt nagenoeg volledig gezongen door Martien, die dan ook dat ruige in z’n stem lijkt te hebben. “Als ik ’t nu niet doe” is een uptempo nummer en bijna songfestival-achtig lied terwijl “Dat was vroeger” meer in een country tempo is opgenomen. “Geef mij de avond” is een fraaie meezinger die Tineke voor haar rekening neemt. Kortom een gevarieerd album dat muzikaal gezien haar eigen sound heeft. De tweestemmigheid van Martien en Tineke klinkt bijzonder fraai, de productie uitstekend, en ze hebben fraaie songs opgenomen. Aan de landelijke doorbraak kan de nieuwe single “Wat is mooier” zeker een bijdrage aan leveren. Het folk-achtige meezingnummer is een echte radioplaat en wordt bij vrijwel ieder radiostation dat aandacht schenkt aan Nederlandstalige muziek opgenomen in de playlist. In week 24 geeft RADIONL in totaal 50 albums weg, dus wil je kansmaken op een exemplaar stem dan af op dit radiostation.

Enkele dagen voordat het album bij “De Wiekelaar” in Oudleusen werd gepresenteerd kreeg Martien ontzettend veel pijn in z’n rug. De presentatie moest hoe dan ook doorgang vinden en Martien slikte de ene pijnstiller na de ander. Hij is die bewuste avond doorgekomen, maar vraag niet hoe…Een paar dagen later was de pijn niet meer te houden en een ziekenhuisopname was het gevolg. Hij bleek een dubbele hernia te hebben en kreeg drie weken onderdak in het ziekenhuis. Dat betekende een grote vertraging in de planning, maar door hulp van Saskia Konings en Coen van Hoevelaak is de schade beperkt gebleven.

De eerste 500 exemplaren van het album waren al snel uitverkocht. De distributie van de tweede persing is overgedragen aan Pink Records met het gevolg dat het album nu in vrijwel elke muziekwinkel te koop is. De boekingen laten ook een stijgende lijn zien en daar is het natuurlijk ook allemaal om te doen, aldus de 40 jarige Martien die naast zingen z’n geld verdient als KI medewerker. De 29 jarige Tineke is daarnaast werkzaam al medewerkster in een banketbakkerij.

Vooral uitgaansgelegenheden in het oosten van het land en Brabant tonen interesse in het duo, maar ook andere provincies lijken hen gevonden te hebben. Samen met hun vaste geluidsmannen Patrick v/d Bos en Martin Dreibink zorgen ze telkens weer voor een subliem optreden. De tijd dat ze als gastoptreden bij diverse cd-presentaties op de flyers stonden lijkt geteld. Natuurlijk is het belangrijk om je daar te laten zien, maar ons doel gaat verder….stelt Harten 10.

In september/oktober 2010 zal er wederom een nieuwe single verschijnen. Het is de bedoeling dat het een feestnummer wordt dat het zeker in de feesttenten goed zal doen tijdens de Oktoberfeesten. Voor alle overige info surf naar: www.harten10.nl

Bron: tvoranje.nl

Klik HIER om liefde maakt blind van Harten 10 te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP