Di-rect: Doorbraak in Amerika niet noodzakelijk

by / woensdag, 09 juni 2010 / Published in Nieuws, Rock

Di-rect hoeft niet koste wat kost door te breken in de Verenigde Staten. “We moeten ons daar niet op blindstaren”, zegt basgitarist Bas van Wageningen in een interview met Novum Nieuws. “Het is moeilijk en bijna onhaalbaar voor Nederlandse bands om daar door te breken. Dat is de afgelopen veertig jaar misschien drie keer gebeurd.”

De rockband heeft zijn zinnen gezet op een doorbraak bij de zuiderburen. “Als we in België hetzelfde kunnen bereiken als in Nederland, zijn we tevreden.” Toch laat de VS de bandleden niet los. “Amerika is toch ook wel leuk hoor”, merken de bandleden droogjes op.

Di-rect vindt dat de groep gegroeid is sinds de doorbraak. “We trekken nu een breder publiek dankzij onze theatertoer ‘Tommy’.” Het spelen met zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken bevalt de groep goed. “Je ontwikkelt je deels door de kilometers die je maakt, maar spelen met nieuwe bandleden was een grote stap. We halen nu meer voldoening uit onze muziek dan ooit.”

De groep wil zichzelf niet onder de noemer rock-‘n-roll plaatsen. “Hoe harder je het roept, hoe minder je het bent”, zegt Bas. Marcel heeft wel eens een televisie naar beneden gegooid tijdens een bezoek aan een radiostation. “Ze vonden dat ik meer rock-‘n-roll moest worden.”

Hotelkamers hebben de vijf nooit gesloopt. “De periode van het hotelkamers slopen is voorbij”, meent drummer Jamie Westland. “Ik heb wel eens in het raamkozijn van een hotel gepoept”, voegt Spike serieus toe, maar de gitarist kan zich de exacte details niet meer herinneren.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Di-rect kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP