BN’ers volgen verkiezingen in spanning

by / woensdag, 09 juni 2010 / Published in Nieuws

Veel bekende Nederlanders zitten woensdagavond in spanning voor de televisie om de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen te volgen. De voorkeuren liggen verdeeld, maar een nieuwsgierigheid naar de uitkomst delen de sterren.

“VVD en PVDA even groot in exitpoll. Spannend! Het lijkt wel ‘X Factor’. Doen ze dit voor de kijkcijfers?”, vraagt radio-dj Sander de Heer zich af. “PVV 23 zetels, Gristus te paard. Dat is bijna een zesde van Nederland”, stelt een verbaasde cabaretier Dolf Jansen na de eerste prognose.

“Dit wordt een superspannende avond. Leve de democratie”, schrijft Paul de Leeuw. Ook Lucille Werner heeft de hele avond uitgetrokken voor de televisie. “Wat gebeurt er bij een gelijk aantal zetels?”, vraagt de presentatrice zich af. Heleen van Royen volgt de Nederlandse verkiezingen vanuit haar huis in Portugal.

“Spannend hoor. Had meer voor D66 verwacht”, twitter Peter van der Vorst. Schrijver Kluun durft zich aan een voorspelling te wagen. “Als de stand 31-31 blijft: Paars plus. VVD staat Cohen toe premier te worden en drukt in ruil daarvoor grote bezuinigen door.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP