Nieuwe album Snow Patrol komt uit telefooncel

by / dinsdag, 08 juni 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Gary Lightbody probeert overal inspiratie uit te halen tijdens het schrijven van nieuwe nummers voor zijn band Snow Patrol. “We schrijven altijd: in de toerbus, de kleedkamer, de studio en zelfs in de telefooncel”, vertelt de leadzanger in een interview met de Schotse krant Daily Record.

De meeste ideeën doet Lightbody nog steeds op aan de kust. “Het strand is echt de meest inspirerende plek, zittend op het strand schrijf ik daar met mijn gitaar liedjes.” Snow Patrol duikt in oktober de studio in om het zesde album op te nemen. De 33-jarige leadzanger vertelt met deze plaat ‘een andere richting’ op te willen. De cd ligt volgend jaar tussen februari en juli in de winkels.

Snow Patrol kwam vorig jaar met het verzamelalbum ‘Up to Now’. Deze cd werd in mei platina nadat er ruim zestigduizend exemplaren over de toonbank waren gegaan. Op ‘Up to Now’ stond de single ‘Just Say Yes’. Dit nummer stond als enige single van de band drie weken op nummer een in de Nederlandse Top 40.

In 2008 bracht de Britse band zijn laatste studioalbum uit, ‘Hundred Million Suns’. Snow Patrol trad vorige week maandag op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Omdat de concertkaarten voor dit optreden binnen vijf minuten uitverkocht waren, besloot de band er een dag later een extra concert aan vast te plakken. Ook de kaarten voor dit concert waren snel uitverkocht.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP