Mega concert Peter Gabriel Gelredome Arnhem 17 september 2010

by / dinsdag, 08 juni 2010 / Published in Engelstalig-Pop, Festivals & Concerten, Nieuws

Peter Gabriel komt naar Nederland. De voormalige zanger van Genesis staat 17 september in het Gelredome in Arnhem, maakte concertorganisator Mojo dinsdag bekend. Het optreden maakt deel uit van zijn korte tournee door Europa naar aanleiding van zijn nieuwe cd ‘Scratch My Back’.

De cd is het achtste album dat Gabriel uitbrengt sinds zijn vertrek bij Genesis. De 60-jarige Gabriel stapte in 1975 uit de rockband, waarna drummer Phil Collins de zangpartijen van hem overnam.

Op ‘Scratch My Back’ staan covers van onder anderen David Bowie, Lou Reed, Paul Simin en Neil Young. Gabriel stak de nummers met behulp van een symfonieorkest in een nieuw jasje. De 60-jarige zanger neemt het orkest mee naar Arnhem. Gabriel zingt tijdens het concert niet alleen nummers van de nieuwe plaat, ook eigen hits als ‘Sledgehammer’ en ‘Don’t Give Up’ komen voorbij.

De laatste keer dat de zanger in Nederland optrad, was in 2007. Toen verzorgde Gabriel een openluchtconcert in het Amsterdamse Westerpark. De kaartverkoop voor het concert in Arnhem start vrijdagochtend.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Peter Gabriel Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP