Dinand Woesthoff over de muziek van Kane

by / dinsdag, 08 juni 2010 / Published in Nieuws, Rock

Kane hoeft niet zo nodig steeds grotere optredens te geven. “We komen om muziek te maken. Vroeger moest alles steeds weer groter, daar zijn we nu niet meer mee bezig”, vertelt leadzanger Dinand Woesthoff in een interview met Novum Nieuws. “We kennen het circus nu wel. We willen het beste liedje maken, dat is een verschil met vroeger.”

De band bepaalt van tevoren hoe een nieuwe plaat moet gaan klinken, legt Woesthoff uit. “Bij ‘Everything You Want’ wilden we iets doen met bliepjes eromheen.” Het vorige studioalbum van de band wordt gekenmerkt door experimenten met elektronische muziek. “Maar een goed liedje moet je eigenlijk kunnen spelen op een akoestische gitaar, zoals iemand eens tegen me zei”, vertelt de zanger.

De single ‘No Surrender’ van de gelijknamige laatste plaat voldoet aan die eis. “We namen het nummer in tien minuten op en het bestaat uit drie akkoorden. We zijn er daarna een halfjaar mee bezig geweest, omdat we niet konden geloven dat het zo makkelijk was en kozen uiteindelijk toch voor de oorspronkelijke versie.”

Bij het bepalen van een sound is het volgens Woesthoff belangrijk dat je iets maakt over wat nu relevant voor je is. “Je begint met niets, met een paar kleuren en kwasten en werkt het uit tot een palet met veel verschillende kleuren.” Bij het maken van een nieuw album voelen Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen grote druk. “Er wordt veel van verwacht, maar dat moet je laten varen.”

De twee zijn er trots op dat ze met hun muziek een breed publiek trekken en schatten dat de bezoekers van hun concerten tussen de 15 en 50 jaar zijn. “Pas hebben we op een school opgetreden. We hoorden vanuit het publiek een veel hoger geluid dan normaal, er stonden een hoop meisjes te gillen”, lacht Van Leeuwen.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Kane tickets

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Kane te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Kane te gaan.

TOP