Musical Awards 2010: Mary Poppins grote winnaar

by / maandag, 07 juni 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

De musical ‘Mary Poppins’ mocht maandagavond tijdens de Musical Awards de meeste beeldjes mee naar huis nemen. Het verhaal over een kinderjuffrouw in Londen viel vijf keer in de prijzen.

Hoofdrolspeelster Noortje Herlaar werd uitgeroepen tot Aanstormend Talent. Haar vriend en tegenspeler William Spaaij won de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical. ‘Mary Poppins’ was genomineerd in vijftien categorieën, een record.

Ook ‘Dromen Zijn Bedrog’ en ‘Urinetown’ vielen meermaals in de prijzen. Beide musicals werden vier keer onderscheiden. ‘Urinetown’, dat tot nu alleen in M-Lab te zien was, trekt dit jaar langs de verschillende Nederlandse theaters.

‘Dromen Zijn Bedrog’ won onder meer de prijs voor Beste Regie. Regisseur Frank Lammers had niet verwacht dat hij in de prijzen zou vallen. “Dit betekent geloof ik dat ik de beste musicalregisseur van Nederland ben. Nou, u kunt bellen.”

De John Kraaijkamp Muscial Awards werden dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. De prijzen worden toegekend door een vakjury. Ook zijn er twee publieksprijzen, een voor een grote en een voor een kleine productie. Die beeldjes gingen dit jaar naar ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ en ‘Ja Zuster, Nee Zuster’.

Een speciale prijs was er voor theaterproducent en journalist Henk van der Meyden. De 72-jarige ontving uit handen van Joop van den Ende een Oeuvre Award. De jury noemde Van der Meyden een ‘niet weg te denken fenomeen uit de Nederlandse tv- en theaterwereld’.

Ook Van der Meyden had niet verwacht in de prijzen te vallen. “Dit is toch voor mensen die bijna doodgaan?”, was zijn eerste reactie. “Ik ben verslaafd aan de magie van het theater”, besloot de 72-jarige. “Ik wil doorgaan tot de laatste snik.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP