Jeroen van der Boom: Uitlatingen Eelko van Kooten (Red Bullet) niet chic

by / vrijdag, 04 juni 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Jeroen van der Boom bestempelt de uitlatingen van platenmaatschappij Red Bullet als ‘niet chic’. De zanger en het label gingen onlangs uit elkaar, waarna Eelko van Kooten van Red Bullet uithaalde naar Van der Boom.

“Ik wil mij onthouden van dergelijke uitlatingen”, laat Van der Boom vrijdag weten. “Ik vind het niet chic en ik wil vooral voorkomen dat ik andere mensen voor het hoofd zou stoten met misplaatste opmerkingen.”

Red Bullet stelde onder meer dat Van der Boom wordt gezien als ‘iemand die veel geld wil verdienen en zo snel mogelijk in een groot huis wil wonen’. Het platenlabel zegt dat Van der Boom meerdere malen contractbreuk pleegde.

De zanger zelf zegt dat hij ‘zakelijk werd gedwongen’ te breken met het label. “Red Bullet wilde geen toestemming verlenen voor mijn medewerking aan de opnamen van Toppers in Concert 2010. Om deze reden zou ik mijn verplichtingen aan de Toppers niet kunnen nakomen waardoor mijn deelname eventueel ter discussie zou kunnen komen te staan.”

Van der Boom laat weten ‘niet meer te reageren op verdere aantijgingen van welke aard dan ook’. “Een artiest heeft een kwetsbare positie en veelvuldig willen mensen daarvan misbruik maken”, staat in een persverklaring. De zanger is in onderhandeling met verschillende platenmaatschappijen en komt ‘binnen afzienbare tijd’ met een nieuw album.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Jeroen van der Boom te gaan.

TOP