Jeroen van der Boom en Red Bullet uit elkaar

by / donderdag, 03 juni 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Jeroen van der Boom en zijn platenmaatschappij Red Bullet zijn uit elkaar. Het platenlabel is helemaal klaar met de zanger. Volgens Red Bullet heeft Van der Boom meerdere malen contractbreuk gepleegd.

Daarbij ging het onder meer om zijn medewerking aan de Toppers, laat de platenmaatschappij donderdag weten aan RTL Boulevard. Ook het inspreken van stemmen bij de films ‘De Prinses en de Kikker’ en ‘Suske en Wiske’ is bij Red Bullet in het verkeerde keelgat geschoten.

De platenmaatschappij zegt dat de zanger in 2008 nog drie grote radiohits had. “In 2009, het eerste jaar van de Toppers, heeft Jeroen drie singles uitgebracht en die zijn allemaal geflopt.” Dat heeft de zanger volgens Red Bullet aan zichzelf te danken.

“Blijkbaar ziet men in Jeroen geen rasartiest die graag muziek maakt en optreedt”, laat Eelko van Kooten van het platenlabel weten. “Maar iemand die veel geld wil verdienen en zo snel mogelijk in een groot huis wil wonen, vlakbij zijn grote idool Marco Borsato.” Zijn populariteit zou daardoor afgenomen zijn.

Ook zou zijn houding tegenover de media, fans en opdrachtgevers een oorzaak van de tegenvallende verkoopcijfers zijn. Ondanks de aantijgingen, zijn de zanger en het label in goed overleg uit elkaar gegaan, zeggen zowel de platenmaatschappij als een woordvoerder van Van der Boom.

“De afspraak was om dit niet met derden te bespreken en dat is nu toch gebeurd”, laat Van der Booms woordvoerder weten als reactie op de uitlatingen van Eelko van Kooten van Red Bullet. “Jeroen is net terug uit Sierra Leone en wordt er nu ook mee geconfronteerd.” De zanger wil eerst rustig overleggen voordat hij wil reageren.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Jeroen van der Boom te gaan.

TOP