Kijkcijfers: X Factor verslaat finale Eurovisie Songfestival 2010

by / zondag, 30 mei 2010 / Published in Nieuws, Televisie

De kijkcijferstrijd tussen de finales van ‘X Factor’ en het Eurovisie Songfestival is gewonnen door de talentenjacht van RTL 4. Ruim 2,1 miljoen mensen bleven zaterdagavond thuis voor de ontknoping van ‘X Factor’. Het derde seizoen van de talentenjacht werd wekelijks door gemiddeld 1,5 miljoen kijkers gevolgd.

Het Songfestival werd bekeken door ruim 1,2 miljoen kijkers, blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. De uitslag van de finale van ‘X Factor’ is het best bekeken programma van zaterdagavond. De show zelf staat met 1,9 miljoen kijkers op de tweede plaats. Het Songfestival volgt na ‘De TV Kantine’ en het achtuurjournaal op de vijfde plek.

De 25-jarige Jaap Siewertsz van Reesema won ‘X Factor’. Hij kreeg 51 procent van de stemmen, waarmee hij nipt de 19-jarige Maaike Vos versloeg. Het Eurovisie Songfestival werd dit jaar gewonnen door Duitsland. De 19-jarige Lena Meyer-Landrut verzamelde 246 punten met ‘Satellite’. Nederland deed voor het zesde jaar op rij niet mee aan de finale van het liedjesfestijn. Sieneke wist met ‘Ik Ben Verliefd (Shala Lie)’ niet door te dringen tot de ontknoping.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om de WK Voetbalhit van Rob Ronalds te downloaden.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP