Duitsland wint Eurovisie Songfestival 2010 met Satellite van Lena Meyer-Landrut

by / zondag, 30 mei 2010 / Published in Buitenlands, Nieuws, Televisie

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in Duitsland. Zangeres Lena Meyer-Landrut sleepte zaterdagavond de overwinning in de wacht met het nummer ‘Satellite’. Lena trad als 22e aan tijdens de ontknoping van de 55e editie van het liedjesfestijn.

De 19-jarige zangeres scoorde met ‘Satellite’ al een enorme hit in Duitsland, waar het nummer eerder dit jaar binnenkwam op de eerste plaats in de hitlijst. ‘Satellite’ werd geschreven door de Amerikaanse Julie Frost en de Deense John Gordon.

Nederland deed voor het zesde jaar op rij niet mee in de finale. Sieneke slaagde er donderdag in de halve finale niet in genoeg punten te verzamelen voor een finaleplek. De 18-jarige Nijmeegse deed met Pierre Kartners ‘Ik Ben Verliefd (Shala Lie)’ een gooi naar de overwinning.

Sieneke wist in de halve finale 29 punten binnen te slepen en eindigde daarmee op de veertiende plaats. De Toppers behaalden vorig jaar met het nummer ‘Shine’ elf punten.

© [Copyright 2010, Novum]

Klik HIER om de WK Voetbalhit van Rob Ronalds te downloaden.

Klik HIER om de WK Voetbalhit van Rob Ronalds te downloaden.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP