Eurovisie Songfestival blijft bij de Tros

by / dinsdag, 25 mei 2010 / Published in Nieuws, Televisie

De Tros blijft de komende jaren het Eurovisie Songfestival uitzenden, ook als Sieneke er niet in slaagt de finale van zaterdag te halen. “We hebben precies 25 seconden nagedacht toen de NOS ons vroeg of we het Songfestival wilden overnemen”, vertelt Tros-directeur Peter Kuipers.

De NOS zond het jaarlijkse liedjesfestijn 54 jaar uit. De omroep wilde van het Songfestival af, omdat ze het niet tussen nieuws en sport vond passen. “Wij wilden het dolgraag uitzenden”, vertelt Kuipers. “Wij komen op voor de Nederlandse muziekcultuur, het Songfestival past bij de Tros.”

De omroep koos dit jaar duidelijk voor een oer-Hollandse act. “We gaan onszelf niet verloochenen. Een miljoenenpubliek waardeert Nederlandse muziek, dus daar kiezen we voor.” Ook als Sieneke de finale niet haalt, verandert de aanpak van de Tros nauwelijks. “Het gaat om de Nederlandse cultuur en Nederlandse muziek. Wij houden onze eigen identiteit overeind. Daar zijn we trots op.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Sieneke te gaan.

TOP