Ronnie James Dio (Black Sabbath) overleden

by / maandag, 17 mei 2010 / Published in Buitenlands, Nieuws, Rock

Metalrocker Ronnie James Dio van de band Black Sabbath is overleden. De zanger overleed zondag om 07.45 uur in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Texas. Dio is 67 jaar geworden.

De zanger maakte afgelopen zomer kort na afloop van een tournee bekend maagkanker te hebben. “Mijn hart is vandaag gebroken”, vertelde zijn vrouw Wendy Dio. Veel familieleden en vrienden waren in de gelegenheid afscheid te nemen.

Dio had onlangs een zevende chemobehandeling ondergaan en hoopte weer op te kunnen treden. Eerder deze maand werd een toer van Heaven and Hell, de nieuwe naam van Black Sabbath, geannuleerd. Veel van zijn nummers draaiden rond het thema goed en kwaad.

De zanger begon in 1975 als zanger bij de band Rainbow. In 1980 verving hij Ozzy Osbourne in Black Sabbath. Met die band maakte hij het succesvolle album ‘Heaven and Hell’, door velen beschouwd als een van de beste metalalbums ooit. Ook zijn solocarrière onder de naam Dio gooide hoge ogen.

© [CopyRight 2010, Novum]


Klik hier om de cd Best Of
van Black Sabbath te bestellen

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP