Eurovisie Songfestival 2010: Geen problemen door aswolk

by / maandag, 17 mei 2010 / Published in Nieuws

De organisatie van het Eurovisie Songfestival voorziet geen problemen met de nieuwe aswolk. Deelnemers, journalisten en fans vanuit Europa verzamelen zich de komende dagen in Oslo voor de 55e editie van het liedjesfestijn. Sieneke vertrekt volgens planning dinsdag naar de Noorse hoofdstad.

De organisatie van het Songfestival heeft de deelnemers aangeraden een ander reisplan achter de hand te houden. “Al weken geleden hebben we de delegaties gevraagd om te zorgen voor alternatief transport”, zegt een woordvoerder van het Songfestival. “De repetities mogen niet in gevaar komen.”

Van de 39 deelnemende landen zijn al veel delegaties in Oslo. Nederland is nog niet in Noorwegen, Sieneke vertrekt dinsdagochtend. De 18-jarige Nijmeegse heeft woensdag haar eerste repetitie.

Ook de communicatieafdeling van het liedjesfestijn houdt de weersverwachtingen goed in de gaten. “De komende dagen moeten veel journalisten naar Oslo komen”, zegt de communicatiemanager van het Songfestival. “Mochten er journalisten zijn die door de aswolk niet naar ons toe kunnen komen, dan zorgen we voor extra online diensten.”

Voor fans van het Songfestival is de situatie minder nijpend, pas volgende week dinsdag vindt de eerste halve finale plaats. “We raden hen aan om het nieuws over de aswolk en vluchten naar Oslo in de gaten te houden”, laat de organisatie weten.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP