Bobbejaan Schoepen overleden

by / maandag, 17 mei 2010 / Published in Buitenlands, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

De Vlaamse zanger Bobbejaan Schoepen is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat maakte het Vlaamse Bobbejaanland maandag bekend. Schoepen was grondlegger van het pretpark.

Schoepen kocht in 1959 een lap grond in Lichtaart. De zanger en gitarist liet er een showtheater bouwen, waar hij voor zijn fans optrad. Het strand dat Bobbejaan liet aanleggen, werd al snel een ontmoetingsplaats voor jongeren.

Bobbejaanland groeide langzaam uit tot een pretpark. “Dankzij Schoepen is Bobbejaanland een stuk nationaal erfgoed geworden”, stelt de huidige directeur van het familiepark. “Zonder hem zou het park nooit zijn geworden tot wat het nu is.”

“Bobbejaan, wij zullen ervoor zorgen dat er verder kan worden gebouwd op het succes van jouw familiepark”, belooft de directeur, die tevens zijn condoleances overbrengt aan Schoepens nabestaanden. “Met respect voor de eigenheid van het park zullen we er alles aan doen om jouw naam hoog te houden.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Bobbejaan Schoepen – Straatdeuntje


Klik hier om de cd-box World Of
van Bobbejaan Schoepen te bestellen

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP