Openingsceremonie WK Voetbal 2010: Shakira zingt Waka Waka – Time for Africa

by / woensdag, 05 mei 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws, WK Voetbal Corner

Tijdens de openingsceremonie van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika treden meer lokale acts op dan aanvankelijk gepland stonden. Dat maakte de FIFA dinsdag bekend. Het aanstellen van Shakira als zangeres van het officiële WK-lied zorgde voor verontwaardiging in Zuid-Afrika.

Shakira zingt samen met de Zuid-Afrikaanse band Freshlyground het lied ‘Waka Waka – Time for Africa’. Het feit dat Shakira van Colombiaanse afkomst is schoot veel Zuid-Afrikanen in het verkeerde keelgat. De Zuid-Afrikaanse minister van Kunst en Cultuur noemde de line-up onacceptabel en verzocht om een representatiever programma voor het gastland.

Voetbalorganisatie FIFA heeft gehoor gegeven aan de oproep en maakte dinsdag bekend dat er meer lokale acts zijn aangetrokken. De Zuid-Afrikaanse jazzmuzikant Hugh Masekala en het Soweto Gospel Choir zijn toegevoegd aan het bestaande programma met onder meer de Black Eyed Peas, Alicia Keys en John Legend. Ook het Mzansi Youth Choir en de Somalische hiphopper K’Naan maken hun opwachting tijdens de ceremonie op 11 juni in Johannesburg.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om de WK single van Rob Ronalds te downloaden (Haar rode lampie wk versie)

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de WK Voetbal Corner te gaan en bekijk de oranjehits.

TOP