Songtekst A Day in the Life John Lenon wordt geveild

by / vrijdag, 30 april 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De originele handgeschreven tekst van het nummer ‘A Day in the Life’ van John Lennon wordt geveild. Het nummer is te horen op het album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ uit 1967 van The Beatles.

Veilinghuis Sotheby’s heeft de tekst, dubbelzijdig geschreven op een stuk papier, nu in zijn bezit. Op het papier staan correcties en aantekeningen van de hand van Lennon. Verwacht wordt dat de songtekst vijfhonderdduizend tot zevenhonderdduizend dollar (380 duizend tot 530 duizend euro) gaat opleveren.

Het nummer ‘A Day in the Life’ staat in het muziekblad Rolling Stone op de 26e plaats in de lijst van vijfhonderd beste liederen aller tijden, en de lp ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ werd in 1968 onderscheiden met vier Grammy Awards.

De BBC weigerde destijds het lied te draaien, omdat in de tekst de zin ‘I’d love to turn you on’ werd gezongen, die tot drugsgebruik zou aansporen. In verschillende Aziatische landen werd het nummer van het album geschrapt. Een ander nummer op de plaat, ‘Lucy in the Sky with Diamonds’, zou een verwijzing zijn naar lsd, iets wat alle vier de Beatles overigens altijd hebben ontkend.

De veiling van de songtekst van ‘A Day in the Life’ vindt in juni plaats in New York.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP